25.4.09

LIVE IN YOUR LIVINGROOM
Tot mijn schrik moest ik bekennen al twee jaar niet meer bij Live in your Livingroom langs geweest te zijn. Zaterdagavond traden Yoshimi, Face Tomorrow en Erik 'Crappydog' Vandenberge op voor een huiskamer vol toehoorders in een pand in Katendrecht. Een hoop bekenden, grappig dat twee acts waar ik een clip voor gemaakt heb in één huiskamer belanden.

Eerst speelden Yoshimi en Face Tomorrow allebei een set van ongeveer 3 nummers, hierna sloot Erik Vadenberge wegens vertraging, af met een langer optreden. Yoshimi was vooral een gezellige bende, uitbundig gebrachte rammelpop. Face Tomorow's nummers zijn niet de makkelijkste om naar een akoestische setting te vertalen, maar het lukte prima. Het was voor de eerste rij wel gitaarhalzen ontwijken met vijf man op een paar vierkante meters.

Erik Vandenberge sloot de avond af met een behoorlijk ruige set, hij ging lekker los op zijn diverse gitaren. Hij vertelde me na het optreden dat hij pas bij het laatste nummer zich realiseerde dat hij in een huiskamer ook best rustig kan spelen, wat hij dus ook nog één nummer deed. Een bijzonder avondje..